Страстта на един мъж

 Как тайните на природата 
 са в полза 
 на красотата на косата 

Visionnaire et avant-gardiste, Patrick Alès, fondateur de la marque, a su mettre tous les secrets de la nature au service de la beauté.

Précurseur, Patrick ALÈS dépose PHYTOTHERATHRIE* en 1967 : c'est la première marque cosmétique qui utilise le préfixe PHYTO.

* phyto = plantes, thera = soin, thrie (de trixos) = cheveux

Patrick Ales - 1967

Пионер
в грижата
за косата
с растителни
екстракти.

 Нашата коса е като тялото ни, 
 продукти с химически състав й вредят, 
 а естествените се грижат за нея. 

За да бъде красива и здрава, косата ви има нужда от научния опит и силата на природата.

Благодарение на изследванията върху благотворното действие на растенията повече 40 години,

PHYTO прилага последните научни постижения за грижите на вашата коса. Продуктите са иновативни и с доказана с клинични изследвания ефикасност.

Продуктите на PHYTO извличат екстракти от сърцето на растителния свят за да достигнат до най-ефективните за нуждите на здравата и красива коса.

95%
натурални, растителни
съставки

Формулите на PHYTO комбинират над 500 активни съставки, от които над 95% с натурален и растителен произход. Продуктите на PHYTO прилагат силата на растенията в полза на косата чрез висока концентрация на активни съставки.

Хартата на
PHYTO
 Статия 1 

Уважение към природата

От 1968 година, нашите изследвания са основани изключително върху възобновяеми източници на ботанически екстракти. Нашата философия е в перфектна хармония с природата, а отглеждането на собствени растения - наш приоритет. По този начин ние насърчаваме естественото биоразнообразие в природата. Близо 500 ботанически екстракта се използват при формулирането на нашите продукти.
 Статия 2 

Приоритет на рециклируемите материали

През последните 40 години, нашите опаковъчни материали са екологично съобразени, което цели да намали замърсяването на околната среда. Картонът, който използваме е направен от дървета в строго регулирани гори: на мястото на всяко отсечено дърво незабавно се засажда ново.
 Статия 3 

Без нанасяне на щети

Ние сме анализирали всички възможности за прилагане на най-екологичните процеси в работата ни. Нашата производствена дейност и съпътстващите процеси на обработка са усъвършенствани и не замърсяват и увреждат околната среда: осмоза, отвари, енергия от ветрогенератори, природен газ.
 Статия 4 

Рециклиране на отпадъците

Ние сме ангажирани да въвеждаме процеси в производството, които намаляват количеството отпадъци и ги рециклират: рециклиране на хартия, употреба на използвана вода, увеличение на приложението на рециклирани материали.
 Статия 5 

Защита на животните

Ние избягваме всички животински вещества в състава на нашите продукти. Само пчелен мед, восък и яйца са включени във формулите на някои от нашите продукти. В допълнение, ние никога не тестваме нашите продукти върху животни.
 Статия 6 

Високо качество

Нашите продукти съдържат мининум 90% натурални растителни активни съставки. Тяхното първоначално създаване включва строга селекция от натурални компоненти, като се гарантира, че процесът им на извличане съхранява най-голяма част от активни съставки, което гарантира максимална ефективност на продуктите.
 Статия 7 

Висока ефективност

Всеки нов продукт, който е резултат от нашия научен процес е обект на най-строги клинични изследвания, извършени в клиники или от независими лаборатории, за да се гарантира безопасност, ефективност и удоволствие от употреба.
 Статия 8 

Безопасност на продуктите

Изборът на партньори с богат експертен опит, които са компетентни и утвърдени в областта си е от съществено значение за нас. Признати токсиколози, изследователи и специалисти от най-престижните институции (CRNS, Пастьор и др.) се придържат към нашите ценности, за да анализират ефикасността и безопасността на формулите и потвърдят, чу продуктите са без странични ефекти.
 Статия 9 

Строг избор на доставчици

За да се поддържа високо екологично ниво на производство, ние внимателно подбираме доставчици, които също са ангажирани в проекти за устойчиво развитие (сертифициране, BPF, социални дейности).
 Статия 10 

Спазване на законовата уредба

Ние се ангажираме да се зачитат международните конвенции, по отношение на организацията на работата, особено за защита на работниците: забраната на детския труд и всички форми на тежък труд.

Красота
за вашата коса

 Загрижени сте 
 за косата си ? 
 Phyto още повече 

Продуктите на PHYTO предлагат специфичен продукт за всички типове коса, от ежедневни балсами до лечение на косопад и пърхот - решение, което комбинира качество, ефикасност и натуралност. Вашата коса е третирана с естествени продукти, затова е здрава и щастлива!

Иновации

 Над 40 години изследвания ...
 И те продължават и сега. 

Дневен хидратиращ крем със 7 растителни екстракта за изключителен блясък.

Phyto 7 е първият дневен крем, създаден за коса.

Уникална формула с 99% растителни съставки, която комбинира 7 растения с хидратиращи и регенериращи свойства.

1968
 Phyto 7 
Първи дневен крем
за коса

Растителен еликсир за стимулиране на скалпа

Phytopolleine е създаден в резултат на 9 години проучвания и е първият продукт за коса с етерични масла. 25 мл. от този универсален растителен еликсир, който съдържа 100% ботанически съставки и е еквивалент на 1,750 g растения.

1969
 Phytopolleine 
Първи продукт за коса
с етерични масла

Слънцезащитно олио за коса

Първият продукт за защита на косата от слънцето. Формулата комбинира няколко защитни растителни масла, специално селектирани да предпазват от слънцето и анти-UV филтри.

1976
 Phyto plage 
Първият слънцезащитен продукт
за коса

Хранителна добавка за коса и нокти.

Първата хранителна добавка за коса на пазара. Концентрация на витамини, есенциални мастни киселини и растителни съставки, които третират косопада и заздравяват ноктите. Положителен коефициент на потребителите - над 95%.

1980
 Phytophanere 
Първата хранителна добавка
за коса и нокти

Растителен лак за коса с копринени протеини.

Първият растителен спрей на пазара, който комбинира ботанически восъци и копринени протеини. Без аеорозол.

1989
Phytolaque soie
Първи растителен спрей
без аерозол

Косопад при жените. Причинен от стрес, диети, умора, бременност.

Първият продукт за коса, който прилага гроздови процианиди и гинко билоба, създаден да третира реактивен или временен косопад при жените.

Phytocyane серум има едновременно действие срещу косопада и стареенето на косата.

1992
 Phytocyane 
Първият ревитализиращ серум
против косопад за жени

"Интелигентен" шампоан с проджениум.

Проджениум е патентована активна съставка на Лаборатории Phytosolba, която защитава и поддържа здравословния баланс на скалпа.

Ден след ден, скалпът е защитен и подсилен.

2006
 Phytoprogenium 
Първият "интелигентен"
шампоан

Серум срещу цъфтящи краища - за увредена и начупена коса

Вдъхновен от естетичната медицина, Phytokeratine е комбинация от 100% растителен кератин и хиалуронова киселина с възстановяващо и подхранващо действие.

Линия Phytokeratine е една от последните разработки на Лаборатории Phytosolba и носител на приза на списание SANTÉ MAGAZINE за 2011.

2010
 Phytokeratine 
Силата на растителния кератин
за възстановяване на косата
Retour